Σάββατο 22 Απριλίου 2017

1η Μάη 2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε, 131 χρόνια μετά το Σικάγο του 1886, την καθημερινή μάχη για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες, για να ζήσουμε σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας.
                Η μακρόχρονη εμπειρία των εργαζομένων αποδεικνύει πως όποια κατάκτηση υπήρξε προς όφελός μας, ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης και του αγώνα της τάξης μας, παγκόσμια
Ακόμη και στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της μεγάλης επίθεσης που δεχόμαστε, όπου υπήρξε οργανωμένη αντίδραση, υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής, υπήρξαν ακόμη και κατακτήσεις, μικρές ή μεγάλες νίκες.

Οι στόχοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επενδύσεις που υπερασπίζεται η κυβέρνηση, δεν θα λύσουν τα δικά μας προβλήματά. Σε αυτό το δρόμο θα απαιτούνται συνέχεια θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Ωφελημένοι θα είναι μια χούφτα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα μας, βιομήχανοι – εφοπλιστές – τραπεζίτες. Οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν και θέλουν το λαό υποστηρικτή στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων του.  Οι μεταξύ τους καβγάδες και διαπραγματεύσεις γίνονται για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν περισσότερο, ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος.
         Τα νέα μέτρα που έχουν αποφασίσει αφορούν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στο αφορολόγητο, απελευθέρωση των απολύσεων, νέες περικοπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια μέσω του αυτόματου κόφτη, πλήρη κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών όπου δεν θα ισχύει η εργατική νομοθεσία και οι επιχειρήσεις θα είναι τελείως αφορολόγητες. Και όλα αυτά τα ονομάζουν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη.
           Γιατί όμως σήμερα, με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι όροι ζωής και εργασίας να χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται; Γιατί όλη η κοινωνική ζωή, η εργασία, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια οργανώνονται με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων;
Το κεφάλαιο είναι αδίστακτο.
            Για το κυνήγι του κέρδους δεν διστάζουν να κάνουν πολέμους σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους, ισοπεδώνοντας ολόκληρες χώρες όπως κάνουν τώρα στη Συρία. Ο κίνδυνος για επέκταση και γενίκευση του πολέμου δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
             Σε αυτές τις συγκρούσεις συμμετέχει και η χώρα μας δίνοντας γη, ύδωρ, αλλά και δις ευρώ στο ΝΑΤΟ και σε πολεμικούς εξοπλισμούς που δίνουν στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης.
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, είναι επικίνδυνες και η χώρα μας έχει αναλάβει ενεργό ρόλο.
             Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει και βρίσκεται στο Αιγαίο, ολόκληρη Νατοϊκή αρμάδα αυξάνοντας τους κινδύνους για εμπλοκή της χώρας μας, ενώ παράλληλα έχει ενταθεί η προσπάθεια παραπέρα σύσφιξης των σχέσεων με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και ο Λίβανος, που πέρα από παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, είναι και χώρες με μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα, στη μεταφορά των οποίων προς την Ευρώπη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρα μας διεκδικούν να πρωταγωνιστήσουν.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη!
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Αυξάνεται η ανάγκη να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για όλες τις πλευρές της ζωής μας.
  • Ετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση όταν η κυβέρνηση φέρει τα νέα αντεργατικά μέτρα για ψήφιση.
  • Αγωνιζόμαστε για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης που θα έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων. Για να ευημερούν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι εκμεταλλευτές τους. Αυτή η ανάπτυξη δεν θα έχει κάτι να χωρίσει με τους λαούς όλου του κόσμου, αντίθετα θα επιζητά τη συνεργασία.
  • Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο που συνδέεται με την καθημερινή πάλη και τις διεκδικήσεις, κατά όσων ευθύνονται για τους πολέμους και δεν είναι άλλοι από τις πολυεθνικές και τους ντόπιους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μαζί με τις κυβερνήσεις τους και τους διακρατικούς τους μηχανισμούς ΝΑΤΟ, Ε.Ε.. Να βρονοφωνάξουμε: «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.  Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Να κλείσει η βάση της Σούδας.  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ»
  • Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, λόγο της συμφωνίας που έχουν υπογράψει κυβερνήσεις της Ε.Ε., μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η οποία ακυρώνει τη συνθήκη της Γενεύης, περί ελεύθερης μετακίνησης των προσφύγων.
  • Απομονώνουμε τον  εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που βάζει πλάτες στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και καλλιεργεί την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την υποταγή.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να αξιοποιήσουν την Πρωτομαγιά, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης που διδάσκει την τεράστια δύναμη που έχουμε.
Η 1η του Μάη, δεν είναι αργία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ 2017 και ώρα 10.00πμ
στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ