Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

          Η Γ.Σ.Ε.Ε. κάτω από την πίεση των ταξικών Σωματείων, των Ομοσπονδιών και των ίδιων των εργαζομένων, υποχρεώθηκε στην κήρυξη απεργίας στις 11/5/2011 για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
          Η κυβέρνηση ύστερα από τους Ν.3863/2010 και Ν.3899/2010 που κυριολεκτικά ισοπέδωσαν τα όποια δικαιώματα είχαν οι εργαζόμενοι, επανέρχεται με νέα πιο βάρβαρα μέτρα που στοχεύουν στην ολοκληρωτική κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως και το σύνολο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης προέκυψαν με σκληρή ταξική πάλη και αναμέτρηση, υποχρέωσαν τους εργοδότες να κάθονται στο τραπέζι και το κράτος να ψηφίσει νομικό πλαίσιο. Αποτελούσαν και αποτελούν μία κεφαλαιώδους σημασίας κατάκτηση της εργατικής τάξης.  Δεν αφορούν μόνο το ύψος του κατώτερου μισθού ή ημερομίσθιου, αλλά μια σειρά δικαιώματα όπως, ωράρια εργασίας, ασφαλιστικά δικαιώματα, επιδόματα γάμου, ασθένειας, προστασία της μητρότητας, φροντίδα των παιδιών μας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, το ωράριο και άλλα.  Αποτελούν ένα οχυρό της εργατικής τάξης για να μη βρίσκεται ο εργαζόμενος μόνος του και ανυπεράσπιστος απέναντι στη βουλιμία του κεφαλαίου και των εργοδοτών για περισσότερα κέρδη, άρα φτηνότερη εργατική δύναμη. Μ’ αυτήν την έννοια ο αγώνας για την υπεράσπισή τους είναι αναγκαίος και επιβεβλημένος και δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει με μόνο μια απεργία.
Στον κλάδο μας οι αντεργατικοί νόμοι, το τελευταίο διάστημα, βρίσκουν εφαρμογή, με τις ατομικές συμβάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, με τους εργοδότες να υποχρεώνουν τους εργαζόμενους σε υποχρεωτικές άδειες, διαθεσιμότητα και σε εκ περιτροπής εργασία. 
Η συμμετοχή μας στην απεργία, στους καθημερινούς μικρούς αγώνες στο πλευρό του σωματείου μας, δεν αφορά μόνο το σήμερα και σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να μπαίνει στο ζύγι, για το χάσιμο ενός μεροκάματου.  Σήμερα αυτά που χάνουμε είναι πολύ περισσότερα από ένα μεροκάματο.  Χάνουμε το μέλλον μας, το αύριο των παιδιών μας και το χάνουμε στη δύνη ενός «πολέμου» που μπορεί να μη μυρίζει μπαρούτι, μυρίζει όμως φτώχεια και εξαθλίωση.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Γυρίζουμε την πλάτη στους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές που μαζί με την εργοδοσία μας καλούν να συμβιβαστούμε, να υποταχτούμε στις ορέξεις τις εργοδοσίας, γιατί τώρα έχουμε κρίση, γιατί έτσι τάχα δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ 2011
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
και ώρα 10.30πμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
(Προσυγκέντρωση 10.00πμ στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους)
Αγωνιστικά το Δ.Σ.