Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

1η Μάη 2012


ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ 2012
και ώρα 10.30πμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

          Η 1η Μάη βρίσκει τους εργάτες όλου του κόσμου αντιμέτωπους με τη βάρβαρη πραγματικότητα της ολοένα και βαθύτερης οικονομικής κρίσης, αποτελέσματος της συσσώρευσης τεράστιων κεφαλαίων στα χέρια λίγων, της άναρχης οικονομίας και παραγωγής.
          Η εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων του λαού και της εργατικής τάξης, η συμπίεση των μισθών, η αφαίρεση κατακτημένων δικαιωμάτων, η ιδιωτικοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, τα χαράτσια και η άγρια φορολογία, προβάλλονται ως μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση.
          Καλούνε το λαό, που χρόνια τώρα θυσιάζεται στο βωμό των κερδών των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, να πληρώσει την κρίση.  Να θυσιαστεί στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων που δήθεν θα φέρουν ανάπτυξη το επόμενο διάστημα.  Τον οδηγούνε στην κρεμάλα για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η αστική τάξη, την οποία υπηρετούν πιστά.  Ο δικός μας θάνατος η δική τους επιβίωση.
          Η εργατική τάξη χρειάζεται σήμερα να ανασυντάξει το κίνημά της.  Έχει τη δύναμη.  Είναι αυτή που παράγει τον πλούτο.  Πλούτο που της ανήκει.  
          Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.  Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγούμενων αιώνων δεν είναι ρεαλισμός.  126 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα.
Ø      Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για τις κλαδικές συμβάσεις, που θα εμποδίσουν τη σφαγή των μισθών μας
Ø      Να δυναμώσει η οργανωμένη αντεπίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία.
Ø      Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές για την υγεία και την παιδεία.
Ø      Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ώστε να πάρουν ανάσα, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
Ø      Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμά των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ø      Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, που τα καταδικάζουν σε ανασφάλιστη εργασία για 400€.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που έχουν σηκώσει τη σημαία του αγώνα, ενάντια στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, ενάντια στις απολύσεις και την εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Δε φτάνει μόνο η αγανάκτηση.  Αν δεν εκφραστεί με ισχυροποίηση του ταξικού εργατικού κινήματος, θα οδηγήσει σε απογοήτευση, σε μοιρολατρία και συμβιβασμό.
Να αναζωογονήσουμε τα σωματεία μας. Οργάνωση και συσπείρωση στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στις λαϊκές επιτροπές, στους μαζικούς φορείς.  Αυτό είναι το χρέος μας ως τάξη, αυτό είναι το χρέος μας στους χιλιάδες νεκρούς μας που δώσανε τη ζωή τους για να πάει μπροστά η ανθρωπότητα.  Κανένας μόνος του.  Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη.  Στο δρόμο της λαίκής συμμαχίας για να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τους εκπροσώπους του.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο