Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                             email: sisthess@otenet.gr
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ      www.sumbolaioypalliloi.blogspot.com
Αριστοτέλους 32, (Ε.Κ.Θ.) 6ος όροφος
Τηλ. 2310-223568

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ   
ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 9.00 π.μ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ NOTOS GALLERIES (Τσιμισκή)

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας.
Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Τα λόγια είναι περιττά.  Μας οδηγούν στην εξαθλίωση, κάτι που το καταλαβαίνει ο καθένας μας.  Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην ανοχή, στην αναμονή και την υποταγή.  Να ορθώσουμε το ανάστημά μας.  
Την Πέμπτη πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Να βουλιάξει η πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία!
Δε δεχόμαστε τη σύγχρονη σκλαβιά!
Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική. Να συμβάλλουμε όλοι, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση, να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.
Τέρμα οι θυσίες!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10.00 π.μ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο