Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας έξω από το ΙΚΑ Αριστοτέλους στις 10.00π.μ.






Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.
Ορθώνουμε το ανάστημά μας. Δίνουμε μαζική, αγωνιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, που δεν έχουν τελειωμό.
Εργοδοσία – κυβέρνηση – Ε.Ε. – «θεσμοί», όλοι μαζί κόβουν και ράβουν με στόχο να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα μέτρα που φέρνουν στοχεύουν:
·         Στην επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών, του μέσου μισθού.
·         Στην παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
·         Στη γενίκευση του άθλιου «υποκατώτατου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους.
·         Στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους.
·         Στην απελευθέρωση των απολύσεων με αύξηση του ορίου.
·         Στη νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.
·         Στον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης των εργαζόμενων.
Αυτό είναι το περιεχόμενο της «σκληρής» διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, των κεφαλαιοκρατών.  Αυτή είναι η βάση του πορίσματος των «σοφών» και της συμφωνίας των περιβόητων «κοινωνικών εταίρων». Αυτό είναι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και η «κανονικότητα» που επικαλούνται. Οι ελαστικές μορφές εργασίας, τα “mini jobs”, τα συμβόλαια μηδενικών ωρών, κάθε ώρα και στιγμή να βρίσκεται ο εργαζόμενος στη διάθεση του εργοδότη.
Δεν περιμένουμε από καμία «φιλολαϊκή» κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν «καλό διαπραγματευτή» - εργατοπατέρα να κάνει «έντιμους συμβιβασμούς» με την εργοδοσία για λογαριασμό μας. Βάζουμε στην άκρη αυτού του είδους το «συνδικαλισμό» που με όλα τα πρόσημα και τις αποχρώσεις του έχει διασπάσει πολλαπλά τον εργατικό κίνημα, για να πλήξει την ενιαία ταξική οργάνωση των εργαζόμενων και να διευκολύνει τους εκάστοτε εργοδοτικούς – κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε το σωματείο μας. Οργανώνουμε την πάλη μας:


·         Για να βάλουμε εμπόδια στα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.
·     Για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με ελάχιστο όριο τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009 για όλους τους εργαζόμενους, όποια εργασιακή σχέση κι αν έχουν.


Δεν χαρίζουμε σε κανέναν ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα!


Παλεύουμε, όχι μόνο για να αναπληρωθούν οι απώλειες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την αντεργατική – αντιλαϊκή νομοθεσία και από την άρνηση των εργοδοτών να υπογράψουν την κλαδική μας ΣΣΕ, αλλά και για να βελτιωθούν οι μισθολογικοί και θεσμικοί όροι της κλαδικής ΣΣΕ, στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.
Διεκδικούμε νέες κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων δυνατοτήτων που έχουμε δημιουργήσει με τη δουλειά μας.  
Καμιά συναίνεση, κανένας συμβιβασμός! Δεν θα τους αφήσουμε να μας γονατίσουν! Οργάνωση και αγώνας παντού να φέρουμε τα πάνω - κάτω!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
 Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας έξω από το ΙΚΑ Αριστοτέλους στις 10.00π.μ. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ