Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης – Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, καταδικάζει και καταγγέλλει την απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να διεξάγει «Συνέδριο» λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής.
Πρόκειται για ένα συνέδριο αποτελούμενο από νόθους αντιπροσώπους, που έχει ως μοναδικό στόχο τη διατήρηση των «καρεκλών» της συνδικαλιστικής «μαφίας».
Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται να διεξαχθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο που οι εργαζόμενοι ούτε στα όνειρά τους δεν έχουν πρόσβαση, ότι θα είναι καλά φρουρούμενο με τις δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ (ποιος ξέρει μπορεί να επιστρατεύσουν και τις ειδικές δυνάμεις του στρατού), ότι θα γίνει παρουσία Εισαγγελέα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, δείχνει το διακαές πάθος των Παναγόπουλου – Κιουτσούκη – Βασιλόπουλου – Καραγεωργόπουλου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έχουν μετατρέψει σε βρώμικη μπίσνα.
Οι εργαζόμενοι καμία σχέση δεν έχουμε με όλα αυτά.
Χρειαζόμαστε Συνέδρια που θα συζητούν για τη θέση της εργατικής τάξης στο σήμερα, στο αύριο, για τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική που υπερασπίζονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Χρειαζόμαστε Συνέδρια που θα αποτελέσουν βήμα για την ανταλλαγή πείρας από τους αγώνες που διεξάγει η εργατική τάξη σήμερα, για να βγαίνουν συμπεράσματα που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των σωματείων, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στους αντιλαϊκούς οδοστρωτήρες της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., με τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της, που αφορούν τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων, όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Τα συνδικάτα ανήκουν στους εργαζόμενους και όχι στην κυβέρνηση και τους εργοδότες.
 Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                       Η Γ. Γραμματέας
Μάγγου Ευαγγελία                                                         Καλλιρρόη Παπάζογλου