Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Να μην υπογραφεί καμία ατομική σύμβαση εργασίας. Όλοι στο σωματείο. Όλοι στον αγώνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19 Μαρτίου 2012
Την Κυριακή 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, πανελλαδική σύσκεψη των ταξικών σωματείων των εργαζομένων στα συμβολαιογραφεία, με πρωτοφανή συμμετοχή από δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.
Στην σύσκεψη συναντήθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, Θεσσαλονίκης – Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Πατρών-Αγρινίου και Θεσσαλίας-Κοζάνης καθώς και εργαζόμενοι από περιοχές της Αττικής (Κορωπί, Αίγινα κλπ). Αγωνιστικό χαιρετισμό έστειλε το Δ.Σ. του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ιωαννίνων, ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτισε εκπρόσωπος της Γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκαν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η συντονισμένη επίθεση των εργοδοτών μας στο δικαίωμα της πλήρους απασχόλησης και η ένταση της επίθεσης το επόμενο διάστημα, με την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που πλήττουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς, τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να διεκδικήσουμε άμεσα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για το σκοπό αυτό, υπερασπίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κατεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.  Αποφασίστηκε το σχέδιο Σ.Σ.Ε. με το οποίο θα δώσουμε τη μάχη αυτή, σχέδιο σύμβασης που θέτει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, να μη δεχτούν, να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση εργασίας, καμία μείωση στους μισθούς τους.  Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν σαν μια γροθιά για τα δικαιώματά τους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια
Συλλόγου συμβολαιοϋπαλλήλων Αθηνών-Πειραιώς
Συλλόγου υπαλλήλων συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης – Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας
Συλλόγου υπαλλήλων συμβολαιογράφων Θεσσαλίας-Κοζάνης
Συλλόγου υπαλλήλων συμβολαιογράφων Εφετείων Πατρών-Αγρινίου