Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Νομού Θεσσαλονίκης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σας καλεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00μμ στη αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32) με θέματα:
1.    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
2.    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
3.    ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει σε βάρος των εργαζομένων οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, κλιμακώνεται αδίστακτα.
Βασικοί άξονες αυτής της κλιμάκωσης είναι:
Ø      Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ακόμα και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ø      Το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται οι άμεσοι φόροι και τα χαράτσια που πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
Ø      Τα ασφαλιστικά νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων, που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνομιακά επιδόματα, αυξάνουν το χρόνο συνταξιοδότησης και καταργούν τον κοινωνικό χαραχτήρα της ασφάλισης.
Ø      Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι για τις εργασιακές σχέσεις, που αυξάνουν το όριο των απολύσεων, μειώνουν ή καταργούν την αποζημίωση απολύσεων, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις.
Ø      Το συνεχιζόμενο κύμα των ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες, η αύξηση των έμμεσων φόρων και της τιμής του πετρελαίου, που αφαιρούν ένα σημαντικό μέρος του πενιχρού ήδη εισοδήματος μας.
Ø      Οι χιλιάδες απολύσεις, που συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς, η ανασφάλιστη, η απλήρωτη εργασία, τα 3ήμερα, 4ήμερα, οι διαθεσιμότητες που γενικεύονται.
Μια τέτοια επίθεση απαιτεί και ανάλογη απάντηση από την εργατική τάξη. Οι ευθύνες είναι ιστορικές. Κάθε ημέρα που χάνεται στην οργάνωση της αντίστασης της εργατικής τάξης ευνοεί την κυβέρνηση, τους εργοδότες, την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επίθεση τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει και το παραδοσιακό κόψιμο της Βασιλόπιτας.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                  Η Γενική Γραμματέας

  
      Ευαγγελία Μάγγου                                             Καλλιρρόη Παπάζογλου