Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Η κυβέρνηση προχωράει σε εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε μια περίοδο όπου η ανεργία μαστίζει το 20% του λαού μας, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.
Με το φορολογικό νομοσχέδιο γίνεται αφαίμαξη σε ότι έχει απομείνει στα λαϊκά στρώματα. Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων μαζί με την απλήρωτη δουλειά έχουν πάρει καθολικό χαραχτήρα, η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να πληρώσει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.
Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος είναι τρομακτικές για τα λαϊκά στρώματα και έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις που επιβλήθηκαν το 2011 και 2012 και θα επιδεινώσουν δραματικά τα προβλήματα και την αδυναμία ανταπόκρισης από τα λαϊκά στρώματα λόγο των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, θα βυθίσουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης  προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία  των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας και προετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του τομέα της ενέργειας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Να μην γίνει καμιά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
·        Μείωση κατά 30% στα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων
·        Καμιά διακοπή ρεύματος σε άνεργους, σε απολυμένους, σε απλήρωτους, σε αυτούς που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα.
·        Αποκλειστικά κρατικό φορέας ενέργειας, που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, θα διασφαλίσει την δραστική μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Θεσσαλονίκη 3/2/2013