Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων βρίσκουν τους εργαζόμενους μπροστά σε μια άνευ όρων επίθεση στα δικαιώματά τους.
Εφαρμόστηκαν μειώσεις μέχρι και 50% στους μισθούς χωρίς τη σύμπραξη των εργαζομένων, με κατάθεση μόνο των πινάκων εργασίας στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα χάθηκαν πανελλαδικά εκατοντάδες θέσεις εργασίας, μεθοδεύτηκε η μείωση των μισθών με σκοπό την μείωση των αποζημιώσεων, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν προαποφασισμένη η απόλυση.
Στην πλειοψηφία τους οι θέσεις εργασίας αντικαταστάθηκαν από ανασφάλιστη εργασία, που παρέχεται από νέους δικηγόρους με τη μορφή συστέγασης και συνεργασίας, από συνταξιούχους του κλάδου και από νέους της μαθητείας του ΟΑΕΔ και των αντίστοιχων τμημάτων των Σχολών Κατάρτισης, οι οποίοι δουλεύουν χωρίς μισθό και χωρίς ασφάλιση.
Καλούμε τα αρμόδια όργανα του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ, να προβούν σε ελέγχους στα συμβολαιογραφεία της Θεσσαλονίκης και των πόλεων της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας για την καταγραφή των παραβάσεων και την καταλόγηση των προστίμων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Θεσσαλονίκη 3/2/2013