Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων (Προέδρους, Γραμματείς, κλπ.) που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό και ότι αυτό στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις.
Οι χασάπηδες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που άξιος εκπρόσωπός τους είναι ο υπουργός εργασίας, έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και πάσα άλλον υπεύθυνο, για την απαράδεκτη, τραμπούκικη και προβοκατόρικη στάση τους στο συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς και την κυβερνητική βία και τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους που βασανίζονται από τη βάρβαρη πολιτική τους.
Ο αγώνας των εργαζόμενων δεν σταματάει ούτε μπροστά στα ΜΑΤ, ούτε με επίταξη, ούτε με κάθε είδους δικαστικές διώξεις και αποφάσεις που βγάζουν παράνομες τις απεργίες, ούτε με προβοκάτσιες. 
Εντείνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. 
Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην 24ωρη απεργία στις 20 Φλεβάρη, με τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος, ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής επίθεσης και ειδικότερα της προσπάθειας κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Θεσσαλονίκη 3/2/2013