Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες. 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Ταυτόχρονα επιδιώκουν να βάλουν τα Συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου
Μαζί με την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, το φακέλωμα, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας συνθέτουν τον επόμενο γύρο της αντεργατικής επίθεσης.

Το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, αποτελεί την ταφόπλακα των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Αποτελεί ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας.

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να υπερασπιστούμε το 8ωρο, μια κατάκτηση που «απολαύσαμε» εμείς, γιατί εκατοντάδες χρόνια πίσω κάποιοι άλλοι έδωσαν τη ζωή τους, αγωνίστηκαν, διώχθηκαν, βασανίστηκαν. Δεν μας το παραχώρησε κανείς και κεκτημένο γίνεται μόνο όσο το υπερασπιζόμαστε.

Κόντρα στις ξεφτιλισμένες ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που στο νομοσχέδιο βλέπουν και θετικές ρυθμίσεις, που σιωπούν συνειδητά και σαμποτάρουν την διεκδικητική δράση των εργαζομένων, απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, στην απεργία στις 6 Μάη, με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Απαιτούμε:

·       Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας στον σταθερό εργάσιμο χρόνο, στη δουλειά με δικαιώματα.

·   Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες που έχουν προκύψει από την λεγόμενη «ψηφιακή εποχή», τη μετάθεση των αρμοδιοτήτων του κράτους στις πλάτες μας, την εντατικοποίηση της δουλειάς.

·      Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη κράτους και εργοδοτών, τήρηση των μέτρων υγιεινής στους χώρους δουλειάς. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη 2021 και ώρα 10.30πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                                       Η Γεν. Γραμματέας

 Μάγγου Ευαγγελία                                                                                        Καλλιρρόη Παπάζογλου