Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Συλλαλητήριο 3/6 και απεργία 10/6... καταργούμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης....

 


31-05-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα

·        Με συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη και ώρα 7.00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

·        Με απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

                ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε σένα συνάδελφε που ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει απλήρωτη υπερωρία. Σε σένα που στην προηγούμενη οικονομική κρίση, δέχτηκες με το πιστόλι στον κρόταφο, με την απειλή της απόλυσης, να μετατρέψεις προσωρινά (!!) τη σύμβαση πλήρους απασχόλησης σε σύμβαση μερικής απασχόλησης, που δεν ήταν ποτέ μερική…

                ΚΑΛΟΥΜΕ εσένα εργαζόμενη γυναίκα, που στο όνομα του συγκερασμού της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, δέχτηκες τη μερική απασχόληση ως «αναγκαίο κακό», όμως ο άντρας σου χρόνια τώρα δουλεύει 4ωρος ή 6ωρος, μιας και πλέον 1 στις 2 συμβάσεις εργασίας (ανεξαρτήτου φύλου) είναι συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

                ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε σένα συνάδελφε που ξέρεις καλά ποιος θυσιάζει τα δικαιώματά του, μπροστά στην επίκληση του «καλού εργοδότη» να βάλεις πλάτη τις περιόδους που στα γραφεία μας η εντατικοποίηση της δουλειάς χτυπάει κόκκινο. Εσένα που μπροστά στην αλλαγή ενός φορολογικού νόμου, μπροστά στην αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, μπροστά στις αλλαγές στους νόμους περί αυθαίρετης δόμησης, μπροστά στην ένταξη μιας περιοχής στο Κτηματολόγιο, μπροστά στα Χριστούγεννα, πριν τις διακοπές κ.ο.κ., έχεις γράψει εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας.

                ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε σένα συνάδελφε, που έχεις βιώσει στο πετσί σου, τι σημαίνει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το χάος που έχει δημιουργηθεί στην αμοιβή της ίδιας εργασίας σε διαφορετικούς χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το γραφείο.

                ΚΑΛΟΥΜΕ εσένα συνάδελφε, που έχεις απογοητευτεί και πιστεύεις ότι και αυτό το νομοσχέδιο, όπως πολλά άλλα, θα περάσει ότι και να κάνουμε και αποδέχεσαι την ήττα σου, πριν καλά καλά δώσεις τη μάχη. Σου θυμίζουμε ότι αυτό που μπορεί πράγματι να βάλει εμπόδιο στην αντεργατική λαίλαπα, είναι η εργατική - λαϊκή κινητοποίηση. Το μοναδικό που υπολογίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία είναι ακριβώς η πάλη των εργαζομένων, η συσπείρωσή τους στα σωματεία, η επιθετική διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αν αυτό δεν ευσταθούσε, τότε δεν θα περιλάμβαναν στο νομοσχέδιο διατάξεις περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης. Τα παραδείγματα είναι πολλά με εξέχοντα τον ασφαλιστικό νόμο που από το 1992 προσπαθούσαν να του βάλουν χέρι και το πέτυχαν 20 χρόνια μετά και υπό το άγρυπνο μάτι του ΔΝΤ, γιατί οι εργαζόμενοι το υπερασπίστηκαν με τους αγώνες τους. Ακόμα σε κλαδικό επίπεδο… θυμίζουμε το 2003 τις μεγάλες κινητοποιήσεις του σωματείου μας για την υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας… πέρασαν 10 χρόνια για να τις καταργήσουν… κι αυτό σε περίοδο οικονομικής κρίσης και διάλυσης του κλάδου…

                ΚΑΛΟΥΜΕ εσένα μητέρα εργαζόμενη, που έχεις παιδιά για τη μόρφωση των οποίων θυσίασες τα πάντα… που έχουν βγει ή θα βγούνε σήμερα ή αύριο από το Πανεπιστήμιο για να προστεθούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο, όταν καταφέρουν να βρουν μια δουλειά, χωρίς ωράριο, χωρίς σύμβαση, χωρίς σωματείο για να αγωνιστούν συλλογικά.

 ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ... ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ "ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ" ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ. 

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. 

 Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Η πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη, έδειξε το δρόμο…

Να νεκρώσουν τα πάντα στις 10 Ιούνη.

Κανένας στη δουλειά, κανένας να μην υποκύψει σε φόβους και ενδοιασμούς.

Ο φόρτος εργασίας που υπάρχει, να μη αποτελέσει για κανέναν δικαιολογία, αντίθετα όλοι να σκεφτούμε τι θα γίνει στο μέλλον μπροστά σε περιόδους μεγάλου φόρτου εργασίας σαν αυτή που διανύουμε και θα ισχύει το έκτρωμα της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.

 Απαιτούμε:

·         Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Να πάρουν πίσω νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας στον σταθερό εργάσιμο χρόνο, στη δουλειά με δικαιώματα.

·         Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, σε πλήρους.

·         Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες που έχουν προκύψει από την λεγόμενη «ψηφιακή εποχή», τη μετάθεση των αρμοδιοτήτων του κράτους στις πλάτες μας, την εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και την κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.

·         Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη κράτους και εργοδοτών, τήρηση των μέτρων υγιεινής στους χώρους δουλειάς. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 8ωρο

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ… ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ

 Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

 

Μάγγου Ευαγγελία                                                                                         Καλλιρρόη Παπάζογλου