Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ψήφισμα της Γ.Σ. για τις απολύσεις συνδικαλιστών

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης – Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, καταδικάζει την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του Ν. Τζανετή,  προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΟΜΕ από την πολυεθνική εταιρεία EDILMAC (εργολάβου της Ελληνικής Χρυσός στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής), καθώς και άλλων συνδικαλιστών στην Practiker στη Λάρισα, στα Jumbo, σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και αλλού.
Οι απολύσεις  συνδικαλιστών αποτελούν ευθεία επίθεση στο δικαίωμα των εργατών να διεκδικούν και να παλεύουν συλλογικά μέσα από τα σωματεία τους.
Στις συνθήκες όπου η κυβέρνηση, κατ’ επιταγή της εργοδοσίας, εξαπολύει τεράστια επίθεση στα δικαιώματά μας, ένα δρόμο έχουμε: την αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνεται και διεκδικεί οργανωμένα μια καλύτερη ζωή, με περισσότερα δικαιώματα για αυτόν, την οικογένεια και τους συναδέλφους του!
Απαιτούμε εδώ και τώρα από την εργοδοσία τόσο της EDILMAC όσο και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που έχουν προβεί σε ανάλογες απολύσεις συνδικαλιστών, να ανακαλέσουν τις απολύσεις και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.