Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ψήφισμα – απόφαση Γ.Σ. για το ΓΕΜΗΣΟΕ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης-Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσουμε σήμερα 10/10/2021, να μην καταθέσουμε μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, με καταχώρηση όλων των στοιχείων των μελών του, του καταστατικού του και των οικονομικών του στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΕΜΗΣΟΕ), αντίκειται στις βασικές αρχές της ελευθερίας της συνδικαλιστικής δράσης. Το κράτος δημιουργεί μία υποχρεωτική βάση δεδομένων με φακελωμένους χιλιάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους μέλη των συνδικάτων, στην οποία πρόσβαση θα έχουν οι ενώσεις των εργοδοτών, αλλά και μεμονωμένοι εργοδότες!

Λέμε ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.

Υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλειά μας, ώστε να παραμείνουμε σωματείο των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών. Θα κάνουμε μέλη όποιους συναδέλφους συμφωνούν με το καταστατικό του σωματείου, χωρίς όρους, προϋποθέσεις.

Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς ωράριο, και την ίδια στιγμή να βγάζουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να απεργούμε, να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η κατάργηση του Ν. 1264/82, είναι ωμή παρέμβαση κράτους και εργοδοτών στο δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, που δεν θα περάσει!

Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των οποίων είναι μέλος το σωματείο μας, σε καθολική καταδίκη και απειθαρχία στις αντεργατικές διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη.